Wifogs Gratisskola

Dryga ut ditt prat och messande med hjälp av appar. De flesta har koll på Facebook, Instagram och Twitter, men det finns många fler bra alternativ. Här tipsar vi om apparna som låter dig ringa, filma, chatta, sms:a – helt gratis.


Chatt och sms

Messenger

Nå direkt ut till personerna i ditt liv — gratis. Messenger fungerar som SMS, fast du behöver inte betala för varje meddelande (det ingår i ditt surfavtal).Inte bara för Facebook-vänner: Skicka meddelanden till personer i din telefonbok, och skriv bara in ett telefonnummer för att lägga till en ny kontakt.Gratis samtal: Prata så länge du vill, även med personer i andra länder. (Samtalen är gratis via Wi-Fi. Annars tillkommer standarddataavgifter.

Whatsapp

Du får en snabb, enkel och säker meddelande- och samtalstjänst som idag används av över 1 miljard användare i över 180 länder. Eftersom man byggt in komplett kryptering i appen behöver du inte oroa dig för att någon annan än den du kommunicerar med kan läsa eller lyssna av dina meddelanden.

Google Hangouts

Håll kontakten med dina vänner helt Gratis med Wifog och Google+ Hangouts via datorn, mobilen eller surfplattan. Med Google+ Hangouts konverserar du enskilt eller i grupp med upp till 100 personer, delar bilder och ringer videosamtal.

Kik Messenger

Kik messenger, i folkmun Kik, är en mobilapp som är särskilt populär bland ungdomar och har över 100 miljoner användare. Kik låter dig skicka meddelanden, videos och bilder till andra användare. Istället för telefonnummer har du ett användarnamn. Tjänsten helt gratis när du är uppkopplad till Wifi.

Viber

En galet populär app som låter dig hålla kontakten med vänner och familj med snabbmeddelanden, samtal (även utlandssamtal) eller live video-chattar. Dela foton eller videos och var kreativ med klistermärken och emojis. Du kan dessutom skicka filer samt gruppchatta med upp till 250 personer!

Skype

Den vattentäta klassikern Skype håller måttet lika bra idag som när tjänsten lanserades för närmare 15 år sedan. Skype erbjuder alla de kommunikationsalternativ du behöver: Röst- och videosamtal, chatt, bilddelning och mycket annat direkt från din dator eller mobiltelefon.


Smarta appar

Instabridge

Grundarna av Instabridge beskriver själva sin tjänst som “ett sim-kort för Wifi”. Instabridge ger dig information om mer än tre miljoner gratis wifi-nät i över 10 000 städer runt om i världen. De visas utmärkta på en karta och med inloggningsuppgifter lagrade i appen.

Karma

Köp en god lunch till halva priset som inte hunnit säljas. Med Karma äter du gott, sparar pengar och räddar miljön genom att minska matsvinnet.. Med hjälp av GPS visar Karma var det finns mat att rädda. Du köper maten direkt i appen och hämtar själv upp maten innan angiven tid


Spar-appar

Wrapp

Wrapp är en kostnadsfri belöningsapp som du kopplar till ditt Nordea-kort. Din belöning triggas automatiskt i samband med betalning hos det företag som är anslutet till Wrapp. Din belöning får du tillbaka direkt in på ditt kort.

Tink

Tink är alla banker i en enda app. Det gör det enklare att hålla koll på ekonomin då du samlar alla dina bankkonton och kreditkort från olika banker på ett ställe. Härifrån kan du sedan utföra alla dina bankärenden, som att betala räkningar, godkänna fakturor och göra överföringar mellan konton.