Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Wifog.

Vi finns också på

Var hittar jag min pin/puk-kod?
PIN och PUK finns på kortet ditt simkort satt i. Har du tappat bort ditt kort kan vi skicka uppgifterna till dig via den e-postadress du använde när du skapade ditt konto på mina sidor – ha ditt Wifog-telefonummer tillhands.

Hur aktiverar jag mitt simkort?
Innan du kan surfa, ringa och skicka SMS måste du aktivera ditt simkort. Kom igång på Nolltid:
Ha aktiveringskoden tillhands – den hittar du på baksidan av välkomstbrevet tillsammans med simkortet. Var noga med att aktivera rätt typ av abonnemang – surf för surfplattan (eller din dator/3G-modem) och surf, telefoni och SMS för smartphonen.

  1. Ta loss simkortet och sätt det i surfplattan/smartphonen/3G-modemet (Tänk också på att bryta ut rätt simkortstorlek ur plastkortet).
  2. Starta enheten och knappa in din pinkod. Pinkoden skrapar du fram på plastkortet där simkortet sitter. Du har tre försök att knappa in rätt kod, sen behöver du låsa upp simkortet med PUK-koden.
  3. Vänta tills du ser att du har mottagning, dvs. kontakt med Wifog-nätet (det kan ta några minuter).
  4. Öppna en webbläsare och följ sen instruktionerna på skärmen.
  5. Du kan också ladda ned Wifog-appen från Google Play (Android) eller App Store (Apple iPhone och iPad) för att se hur mycket data du har kvar innan nästa påfyllning!

Varför passar inte mitt simkort?
Ditt simkort är redo för att användas direkt när du får hem det. Kontrollera först att du har beställt rätt simkortstyp – Nano-sim är det minsta sim-kortet som bara funkar i iPhone 5, iPad Air och nya iPad mini. Mini-sim och Micro-sim passar i alla andra typer av surfplattor och smartphones.

Jag kommer inte ut på Internet.
1. Kontrollera först att din surfplatta eller smartphone har 3G-mottagning dvs. kontakt med Wifog-nätet (det kan ta några minuter).

2. Har du tittat på dina reklamfilmer? Det kan du enkelt kolla via Wifog-appen, alternativt öppna en webbläsare. Titta på två till tre annonser, så ska du vara ute på Internet på nolltid! Du kan behöva ladda om/refresha sidan du redan var inne på om det inte händer något direkt.

3. Har du klickat på knappen ”Ta mig ut på Internet” efter du sett klart på reklamfilmerna?

4. Funkar det i alla fall inte? Pröva att starta om surfplattan/smartphonen. Du kan också höra av dig till oss genom att mejla vår support på support@wifog.com eller ringa 0771-112255 – så hjälper vi dig.

Jag har ingen mottagning.
1. Det kan finnas flera orsaker anledningar till att du inte har någon mottagning, och vi kan inte alltid garantera 100 % täckning eftersom det oftast beror på nätet. Wifog använder Hi3G’s 3G-nät. Täckningskarta hittar du här: Hi3G (PS: glöm inte att avmarkera 4G!)

2. Står det ”No service” i din telefon betyder det att det inte finns något nät tillgängligt. Pröva att gå någon annanstans för att se om täckningen kommer tillbaka.

3. Genom att göra en omstart på din telefon eller surfplatta uppdateras Wifogs nät.

Jag kommer inte vidare efter reklamen.
1. Har du tittat klart på dina reklamfilmer? Det kan du enkelt kolla via Wifogappen, alternativt öppna en webbläsare. Titta på två till tre annonser, så ska du vara ute på Internet på nolltid! Du kan behöva ladda om/refresha sidan du redan var inne på om det inte händer något direkt.

2. Har du klickat på knappen ”Ta mig ut på Internet” efter du sett klart på reklamfilmerna?

3. Funkar det i alla fall inte? Pröva att starta om plattan/telefonen. Besök gärna www.wifog.com/safunkardet där vi beskriver hur du gör, steg för steg. Du kan också höra av dig till oss genom att mejla vår support på support@wifog.com eller ringa 0771-112255 – så hjälper vi dig.

Varför fungerar inte mitt simkort?
Ditt simkort är redo för att användas direkt när du får hem det.
1. Kontrollera först att du har beställt rätt simkortstyp – Nano-sim är det minsta sim-kortet som bara funkar i iPhone 5, iPad Air och nya iPad mini. Mini-sim och Micro-sim passar i alla andra typer av plattor och telefoner.

2. Har du aktiverat ditt simkort? Sätt in simkortet i din surfplatta eller smartphone och följ instruktionerna hur man aktiverar simkortet. Det kan du göra direkt i surfplattan/smartphonen. Ha ditt Wifogtelefonnummer och aktiveringskod till hands! Det hittar du på ditt välkomstbrev (där simkortet satt) och i din inbox.

3. Din smartphone kan vara operatörslåst. Även om du inte har kvar någon bindningstid, eller något abonnemang hos din gamla operatör kan den ändå vara operatörslåst. Smartphonen låser inte upp sig själv när bindningstiden tar slut, utan du måste själv kontakta din tidigare operatör, och be dem låsa upp den.

4. Funkar det inte i alla fall kan du höra av dig till oss genom att mejla vår support på support@wifog.com eller ringa 0771-112255 så hjälper vi dig.

Reklamen kommer jätteofta, ska det vara så?
1. Reklamen kommer med jämna intervaller ungefär varannan timme för normalanvändaren, eller när du har använt upp 100 Mb datatrafik. Hur lång tid det tar att använda upp just den datamängden varierar från person till person.

2. Genom att använda Wifog-appen kan du se hur mycket surf (datamängd) du har kvar innan nästa reklampaus. Ladda ned appen här

Get it on Google PlayDownload_on_the_App_Store_Badge_SE_135x40

3. Du får olika mycket data och tid beroende på hur många reklamfilmer du tittar på, ju fler filmer, desto mer data.

Kan man använda internetdelning med Wifog?
Japp.

Kan man ringa videosamtal med Wifog?
Japp. Ring videosamtal via t.e.x. Facetime, Skype eller andra appar som finns till din smarta surfplatta/smartphone. Läs i www.wifog.com/gratisskolan för tips på andra smarta gratisappar.

Det var längesen jag använde mitt gratissurf eller ringde/SMS:ade med Wifog – och nu fungerar det inte?
Om du inte ringt eller SMS:at med din smartphone-Wifog på 30 dagar, har ditt abonnemang troligtvis blivit ett gratis surfabonnemang eller inaktiverats. Vi skickar dock alltid mejl innan i god tid, så titta i din inbox. Du kan också mejla vår support på support@wifog.com eller ring 0771-112255 så hjälper vi dig att komma igång igen.

Jag kommer inte ihåg min inloggning till Mina Sidor.
Du kan återställa ditt lösenord genom att ange din e-postadress vid inloggningen till mina sidor – klicka på “Glömt lösenord” där du loggar in. Du kan alltid mejla vår support på support@wifog.com, titta på Facebook.com/Wifog eller ringa 0771-112255 så hjälper vi dig.

Jag kan inte ringa ut eller skicka SMS.
1. Din smartphone kan vara operatörslåst. Även om du inte har kvar någon bindningstid, eller något abonnemang hos din gamla operatör kan den ändå vara operatörslåst. Smartphonen låser inte upp sig själv när bindningstiden tar slut, utan du måste själv kontakta din tidigare operatör, och be dem låsa upp den.

2. Kontrollera att du har samtalstid och SMS kvar.

3. Om du inte ring eller SMS:at med ditt smartphone-Wifog på 30 dagar, har ditt abonnemang troligtvis inaktiverats. Vi skickar dock alltid mejl innan i god tid, så titta i din inbox. Du kan också mejla vår support på support@wifog.com eller ring 0771-112255 så hjälper vi dig.

4. Funkar det inte i alla fall kan du höra av dig till oss genom att mejla vår support på support@wifog.com eller ringa 0771-112255 så hjälper vi dig.

Jag kan inte ta emot samtal.
Om du inte ringt eller SMS:at med ditt smartphone-Wifog på 30 dagar, har ditt gratis samtal och SMS-abonnemang troligtvis inaktiverats. Du har fortfarande alltid surf kvar! Vi skickar dock alltid mejl innan i god tid, så titta i din inbox. Du kan också mejla vår support på support@wifog.com eller ring 0771-112255 så hjälper vi dig.

Vad händer när mina gratisminuter och gratis-SMS är slut?
Varje kalendermånad får nu 120 nya gratis-minuter och 200 nya gratis-SMS. Du kan inte spara spara minuter mellan månader eller att fylla på mer. För att fortsätta prata, chatta och skicka meddelanden gratis är det supersmart att använda appar som Skype, Viber, Whatsapp. Besök www.wifog.com/gratisskolan där vi tipsar!

Jag vill flytta mitt telefonnummer till Wifog!
Just nu kan du inte det, men vi jobbar stenhårt på att du ska kunna portera ditt nuvarande telefonnummer till oss i framtiden. Vi skickar dig ett mejl när den tjänsten blir tillgänglig!

Jag vill aktivera min röstbrevlåda
Ring 133 och följ instruktionerna för röstbrevlådan.

Jag vill ändra min röstbrevlåda
Ring 133 och följ instruktionerna för röstbrevlådan.

Jag vill lyssna av min röstbrevlåda
Ring 133 och följ instruktionerna för röstbrevlådan.

Vidarekoppling
Du kan bara vidarekoppla till din röstbrevlåda med Wifog. Ring 133 och följ instruktionerna.

Varför kan jag inte ringa utomlands?
I dagsläget kan du inte ringa utländska nummer eller ringa/ta emot betalsamtal med Wifog. Det är tjänster som kostar pengar, och Wifog är ett gratisabonnemang.

Varför kan jag inte ringa betalsamtal?
I dagsläget kan du inte ringa utländska nummer eller ringa/ta emot betalsamtal med Wifog. Det är tjänster som kostar pengar, och Wifog är ett gratisabonnemang.

Var hittar jag Wifog-appen?
Har du en Androidtelefon/Androidplatta laddar du ned appen från Google Play. Har du en iPhone/iPad laddar du ned appen från App Store.

Vad kan jag göra med Wifog-appen?
Med Wifogappen installerad kan du enkelt se hur mycket tid och data du har kvar att surfa för, och även fylla på med mer surf genom att titta på reklam igen. I framtiden kommer du även kunna se hur mycket sms och telefonminuter du har kvar. Appen informerar dig via push-notifikation när du har 30% kvar att surfa för och det är dags att titta på reklam!

Jag får inga notiser från Wifog-appen?
Kontrollera att du har ”Notifikationer” aktiverat i din surfplatta/smartphone.

Wifog-appen startar inte.
Pröva att ladda ned/uppdatera till senaste versionen av appen via Google Play. (Android) eller  App Store (iPhone). Du kan också mejla vår support på support@wifog.com eller ring 0771-112255 så hjälper vi dig.

Kan man titta på mer reklam direkt för att få surfa mer?
Wifog funkar så att du fyller på till maxtaket (via appen eller landningssidan) – hur många gånger du vill!

Kan man ringa och sms:a gratis utan att titta på reklam?
Nej, du måste titta på reklam för att kunna använda prat och SMS.

Syns mitt Wifog-telefonnumer hos nummerupplysningen eller Eniro?
Wifog lämnar aldrig ut dina uppgifter till Eniro och liknande tjänster. Däremot kan du själv ansöka om att ditt Wifognummer ska bli synligt hos dem.

Kan man välja vilket nummer man har på Wifog?
Nope.

Kan man använda Wifog som företag?
Ja.

Jag kan inte logga in på Mina Sidor.
1. När du beställde ditt simkort skapade du samtidigt ett konto hos oss. Titta i din inbox – där ska det finnas ett mejl från oss med dina användaruppgifter (epostadress och lösenord). Hittar du inte mejlet kan du höra av dig till oss genom att mejla vår support på support@wifog.com eller ringa 0771-112255 så hjälper vi dig.

2. Har du inte beställt ditt simkort? Då gör du det enkelt på www.wifog.com, eller gå in hos någon av NetonNets lagershoppar. Dem hittar du här http://bit.ly/IZ8Ie3

Vad är mitt användarnamn?
Ditt användarnamn är din e-postadress!

Jag har återställt mitt lösenord men har inte fått något mail med ett nytt.
Beroende på vilken e-postservice du använder kan det kan dröja ett tag innan mejlet kommer fram. Kolla även skräppostmappen om det dröjer onödigt länge.

Jag har flyttat och vill byta adress.
Logga in på wifog.com/mina sidor för att enkelt ändra dina uppgifter. Har du glömt ditt lösenord? Använd länken “Glömt lösenord” där du loggar in för att få ett nytt. Har du glömt vilket e-postadress du använde när du registrerade dig kan du alltid mejla vår support på support@wifog.com eller ringa 0771-112255 så hjälper vi dig.

Jag vill avsluta mitt Wifog.
Logga in på wifog.com/mina sidor för att avsluta ditt Wifog.

Har du glömt ditt lösenord? Använd länken “Glömt lösenord” för att få ett nytt. Har du glömt vilket e-postadress du använde när du registrerade dig kan du alltid mejla vår support på support@wifog.com eller ringa 0771-112255 så hjälper vi dig.