Wifog FAQ

Sök bland svaren på de vanligaste frågorna i vår FAQ:

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta vår support.

Mitt konto

Ditt användarnamn är den e-postadress du uppgav när du skapade ditt Wifog-konto i samband med din beställning.

Du hittar både din PIN-kod och din PUK-kod på Mina Sidor när du är inloggad på ditt konto.

Du kan titta på så mycket reklam du vill – kom dock ihåg att max mängd surf som du kan ladda på via reklam är 2GB per månad.

Om du vill avsluta ditt konto Wifog ska du kontakta vår support (support@wifog.com) från den e-postadress som är kopplad till ditt telefonnummer. Uppge dina personuppgifter i mejlet till vår support, på så sätt är vi säkra på att det är korrekt innehavare som önskar att avsluta sitt konto. Det tar cirka en vecka innan ditt simkort och Läs hela inlägget…

Om du vill ändra dina uppgifter loggar du in på Mina Sidor – genomför därefter de ändringar du önskar att göra. Har du glömt ditt lösenord? Gå till Glömt lösenord. OBS! Av säkerhetsskäl kan du inte själv ändra din e-postadress. Om du vill ändra e-postadressen ska du kontakta vår support från din registrerade e-postadress. Kom ihåg att uppge den Läs hela inlägget…

Beroende på vilken e-posttjänst du använder dig utav kan det dröja innan återställnings-mailet kommer fram. Det kan även vara så att mailet hamnar i din skräppost, kontrollera därför denna mapp samt dina eventuella filter. Om du efter upprepade försök ännu inte har fått mail om återställning av ditt lösenord, kan du kontakta vår support på Läs hela inlägget…

Om du inte kan logga in på Mina Sidor - kontrollera nedanstående punkter. Kontrollera att du uppger korrekt lösenord samt e-postadress. (Glömt lösenord?) Har du bekräftat din e-postadress? Har du aktiverat ditt simkort? Har du uppkoppling mot nätet (3G / WiFi)? Om du fortfarande har problem med att logga in – kontakta vår support: support@wifog.com

Dina uppgifter till Mina Sidor är den e-postadress du angav vid registrering samt det lösenord du uppgav. Har du glömt ditt lösenord? Återställ det här.

Genom att logga in på Mina Sidor kan du snabbt och enkelt se hela din förbrukning.

För att komma till din telefonsvarare / röstbrevlåda ringer du 133. För att vidarekoppla din röstbrevlåda, ring 133 och följ instruktionerna. Du kan även tala in ett personligt meddelande, knappa in en ny pinkod – eller inaktivera din röstbrevlåda.

Wifog lämnar aldrig ut dina uppgifter till Eniro och liknande tjänster. Däremot kan du själv ansöka om att ditt Wifognummer ska bli synligt hos dem.

Simkort

När du har genomfört beställningen av ditt simkort får du automatiskt ett mail skickat till din angivna e-postadress. I detta mail får du vidare instruktioner om hur du fullföljer och bekräftar din beställning.

Alla simkort som vi skickar ut är så kallade ”COMBO-simkort”, dessa går att anpassa till alla storlekar. Det gör alltså ingenting om du har råkat beställa fel simkort - du kan nämligen möjlighet att ändra din abonnemangstyp. Detta gör du genom att genomföra ändringen under aktiveringen av ditt simkort.

Nej, du kan endast beställa ett simkort åt gången.

Nej, du kan tyvärr inte välja ditt eget Wifog-nummer.

Ja, du har möjlighet att använda ditt simkort utan att titta på reklam, för att du ska ha möjlighet för detta ska du dock använda dig av Wifog Plus. Om du inte vill använda dig utav Wifog Plus, kan du bara fylla på din pott genom att titta på reklam.

Om du vill flytta ditt nuvarande telefonnummer från en annan operatör till Wifog, kontaktar du din operatör och ber dem om att portera ditt nummer till Wifog.

För att aktivera ditt simkort, öppnar du en webbläsare i din enhet, fyller i din aktiveringskod (finns på baksidan av välkomstbrevet) – klart! Om du skulle ha problem med att aktivera ditt simkort, kontakta vår support.

Det kan finnas flera olika anledningar till varför ditt simkort inte fungerar, nedan har du några: Om ditt simkort inte är aktiverat, kommer det inte att fungera – så aktiverar du simkortet. Din enhet kan vara operatörslåst. Även om du inte har kvar någon bindningstid, eller något abonnemang hos din gamla operatör kan den ändå Läs hela inlägget…

Tekniska frågor

1. Kontrollera att du har inaktiverat WiFi på din enhet. 2. Kontrollera att APN inställningen på din enhet är inställd på antingen bredband.tre.se eller data.tre.se samt att mobilt datanätverk är påslaget på enheten. 3. Har du fyllt på din surfpott? Det kan du enkelt kontrollera via Wifog-appen, alternativt öppna en webbläsare. Titta på dina annonser, Läs hela inlägget…

För att komma till din telefonsvarare ringer du 133. Från din telefonsvarare kan du tala in ett personligt meddelande, uppge en ny pinkod eller inaktivera ditt mobilsvar.

Just nu fungerar Wifog inte utomlands. Vi jobbar dock på att Wifog skall fungera även utanför Sverige.

Reklamen visas med jämna intervaller - i snitt visas reklam ungefär varannan timme för våra användare. Eller när användaren har förbrukat 100 MB datamängd. Hur lång tid det tar att förbruka datamängden (100 MB) varierar från användare till användare.

1. Har du tittat klart på dina reklamfilmer? Det kan du enkelt kolla via Wifogappen, alternativt öppna en webbläsare. Titta på två till tre annonser, så ska du vara ute på Internet på nolltid! Du kan behöva uppdatera/ladda om sidan på nytt om det inte händer något direkt. 2. Har du bekräftat påfyllningen efter du sett klart Läs hela inlägget…

Det kan finnas flera olika anledningar till att du inte har någon mottagning. Tyvärr kan vi inte alltid garantera 100% täckning eftersom att detta beror på nätet, Wifog använder sig av Hi3G’s 3G-nät. Du hittar en täckningskarta här. Nedan finner du några anledningar till varför du kan ha problem med din täckning: Om det står ”No Service” Läs hela inlägget…

Ja, du har möjlighet att ringa videosamtal med Wifog – via tjänster som t.ex. Facetime, Skype eller andra appar som finns till din enhet.

När du har förbrukat din kostnadsfria månadspott (2GB data, 100 samtalsminuter och 200 sms) är det enda sättet för dig att fylla på att använda dig utav Wifog Plus. Annars får du vänta till månadsskiftet för att din pott ska bli påfylld igen.

Om du inte kan ringa eller skicka sms med din *enhet, kan det vara så att du av misstag har aktiverat simkortet för enbart surf. Om detta är fallet, kontakta då vår support så kan de hjälpa dig att ändra till det korrekta abonnemanget. *För att du ska kunna ringa, skicka sms och komma ut Läs hela inlägget…

Wifog-appen

Om Wifog-appen inte startar; Kontrollera att din enhet är uppdaterad till den senaste systemversionen. Kontrollera att du har den senaste versionen av vår app Om du fortfarande skulle ha problem efter att ha kontrollerat detta, kontakta vår support.

Om du inte får några push-meddelanden från din app, kontrollera att du har aktiverat push-meddelanden/notifikationer i enheten.

Med Wifog-appen kan du få en enkel översikt över din förbrukning, fylla på din pott med ännu mer surf genom att titta på reklam, genomföra enkäter och hantera dina uppgifter på Mina Sidor. Psst! Appen informerar dig via push-meddelande när du har 20% kvar att surfa för och det är dags att titta på reklam. 

Om du har en enhet med systemet Android (ex. Samsung) hämtar du appen från Google Play. Om du har en enhet med iOS system (ex. iPhone) hämtar du appen från App Store.

Svaret är; Nej – du måste inte ha appen för att kunna se reklam. Dock har vår app små härliga finesser – till exempel påminner den dig i god tid när det är dags att titta på reklam, du slipper därmed avbrott. Om du inte vill använda dig av appen har du alltid möjlighet för Läs hela inlägget…